Nomad

6 evenimente dedicate educaţiei non-formale, organizate fiecare în alt loc din judeţul Ilfov: de aici am plecat când am început să construim numele şi identitatea acestui proiect organizat de asociaţia A4ACTION, în parteneriat cu alte 5 asociaţii.

Naming

Nomad este o călătorie pentru promovarea educaţiei, o continuă mişcare şi manifestare, aşa cum este ilustrată vizual prin simbolul locaţiei. Este un brand care vorbeşte despre o caracteristică a generaţiei căreia se adresează: călătoria pentru descoperire, adaptare la dinamismul lumii în care trăim, din care staticul aproape că lipseşte. Suntem cu toţii nomazi pentru a ajunge la noi înşine.

Identitate de brand

Pentru a consolida atât comunicarea evenimentelor în mod unitar, cât și memorabilitatea numelui, Tomorrow a creat „location” – un simbol ghid prin care tinerii pot identifica toate informaţiile de care au nevoie pentru a participa la evenimentele caravanei. Locaţia este punctul de la care se construiesc celelalte elemente, nomade, hipsteriste, ce completează identitatea. Pattern-ul graffiti îndeamnă la manifestare şi acţiune, marcând trecerea caravanei prin localităţile de desfăşurare.

Design şi comunicare de brand

Comunicarea de brand reflectă cu acurateţe spiritul brand-ului. Astfel, călătorii îşi lasă amprenta personală acolo unde ajung. Alegerea cromatică şi stilul verbal subliniază caracterul tânăr, generând apropiere şi încredere. O completare a siglei cu simbolul locaţiei a permis dezvoltarea comunicării, respectând criteriile de unitate şi identificare.

Impact

În prezent, NOMAD este recunoscut ca unul din cele mai inovatoare proiecte dedicate educaţiei non-formarle. Evenimentele din cadrul caravanei au fost un adevărat succes, în urma căruia s-au creat noi relaţii reprezentative în mediul organizaţiilor non guvernamentale. Astfel, proiectul NOMAD are caracter repetitiv, şi face parte din proiectele de referinţă ale asociaţiei A4ACTION. A fost unul din proiectele premiate la Gala Tineretului din România.