Nomad

6 evenimente dedicate educaţiei non-formale, organizate fiecare în alt loc din judeţul Ilfov: de aici am plecat când am început să construim numele şi identitatea acestui proiect organizat de asociaţia A4ACTION, în parteneriat cu alte 5 asociaţii.

Caravana Nomad materiale de brand Tomorrow Branding uai

Naming

Nomad este o călătorie pentru promovarea educaţiei, o continuă mişcare şi manifestare, aşa cum este ilustrată vizual prin simbolul locaţiei. Este un brand care vorbeşte despre o caracteristică a generaţiei căreia se adresează: călătoria pentru descoperire, adaptare la dinamismul lumii în care trăim, din care staticul aproape că lipseşte. Suntem cu toţii nomazi pentru a ajunge la noi înşine.

Identitate de brand

Pentru a consolida atât comunicarea evenimentelor în mod unitar, cât și memorabilitatea numelui, Tomorrow a creat „location” – un simbol ghid prin care tinerii pot identifica toate informaţiile de care au nevoie pentru a participa la evenimentele caravanei. Locaţia este punctul de la care se construiesc celelalte elemente, nomade, hipsteriste, ce completează identitatea. Pattern-ul graffiti îndeamnă la manifestare şi acţiune, marcând trecerea caravanei prin localităţile de desfăşurare.

Caravana Nomad Identitate vizuala Tomorrow Branding uai
Caravana Nomad Identitate vizuala Tomorrow Branding 01 uai

Design şi comunicare de brand

Comunicarea de brand reflectă cu acurateţe spiritul brand-ului. Astfel, călătorii îşi lasă amprenta personală acolo unde ajung. Alegerea cromatică şi stilul verbal subliniază caracterul tânăr, generând apropiere şi încredere. O completare a siglei cu simbolul locaţiei a permis dezvoltarea comunicării, respectând criteriile de unitate şi identificare.

Caravana Nomad Identitate vizuala Tomorrow Branding 03
Caravana Nomad Implementare Tomorrow Branding 02 uai
Caravana Nomad comunicare de brand Tomorrow Branding uai
Caravana Nomad Identitate vizuala Tomorrow Branding 02 uai
Caravana Nomad Implementare Tomorrow Branding 08 uai
Caravana Nomad Implementare Tomorrow Branding 10 uai
Caravana Nomad personalizari Tomorrow Branding uai

Impact

În prezent, NOMAD este recunoscut ca unul din cele mai inovatoare proiecte dedicate educaţiei non-formarle. Evenimentele din cadrul caravanei au fost un adevărat succes, în urma căruia s-au creat noi relaţii reprezentative în mediul organizaţiilor non guvernamentale. Astfel, proiectul NOMAD are caracter repetitiv, şi face parte din proiectele de referinţă ale asociaţiei A4ACTION. A fost unul din proiectele premiate la Gala Tineretului din România.